PROGRAMMA VOOR (STARTENDE) ONDERNEMERS
EN MENSEN MET LOOPBAANKRIEBELS

(VOOR WIE ZIJN LOOPBAAN IN EIGEN REGIE WIL VORMGEVEN)

De Ithaka Academie is dé academie voor mensen die hun carrière liever in eigen beheer willen nemen. Mensen die ondernemend zijn, zinvol en met passie aan de slag willen en graag aan het roer staan van hun eigen bedrijvigheden. Voor mensen die uit vrije wil of noodgedwongen in een ontdekkings-, ontwikkel- of overgangsfase zitten. Die de loopbaankriebels hebben. De Ithaka Academie biedt een leergang aan, waarvan je energie krijgt, waardoor je altijd bewuster en met eigen regie je eigen nieuwe weg inslaat.

 

Sta je op een kruispunt, verlang je naar anders? Droom je van een andere loopbaan? Ben je op zoek naar je echte inspiratie, heb je een idee dat je neer willen zetten maar twijfel je. Ben je niet bang om wat steun in de rug daarbij te krijgen?

Het onderzoeken van ‘jouw nieuwe professionele ik’, en hoe jij dat vorm kunt geven… dat is waar we ons bij de Ithaka Academie op richten. We vormen bij jouw reis een ideale veilige en begeleidende basis:

 • als je van loondienst echt naar zelfstandig ondernemerschap wilt

 • als je van loondienst naar een nieuwe carrière in een andere branche wilt

 • als je van loondienst naar een nieuwe carrière gaat of moet

 • als je door een ziekte ineens een andere werkinvulling wilt of moet gaan zoeken

 • als je van school naar een start-up gaat

Jij staat centraal bij deze leergang van de Ithaka Academie. Je gaat ontdekken wat je het liefst gaat doen en hoe.

 

WAT HEEFT DE ITHAKA ACADEMIE TE BIEDEN?

JE ONTVANGT: 6 MAANDEN INTENSIEVE BEGELEIDING,

met persoonlijke begeleider naar keuze

 
 

Tijdens de 6 maanden doorloop je alle fasen van het Story Doing-proces
1.    StoryBeing: het vinden van je verhaal
2.    StoryTelling: het vertellen van je verhaal
3.    StoryDoing: het doen van je verhaal
4.    StoryValue: de vruchten plukken van je verhaal

We bieden je diverse middelen en mogelijkheden om jouw bedrijf of carriere op de rails te zetten – samen met andere deelnemers:

 • Kick-off: bijeenkomst waarop de kick-off van het programma plaatsvindt. Je maakt kennis met de andere deelnemers, en alle professionals die bij de Ithaka Academie betrokken zijn. Uiteraard ontvang je tijdens deze dag ook alle benodigde praktische informatie.

 • 6 Seminars: iedere maand is er een seminar waarin een van de fases van StoryDoing centraal staat. Aan de hand van interactieve workshops met oefeningen en opdrachten doorloop je alle fases en zo krijgt wordt je nieuwe professionele ik steeds meer zichtbaar. Ook zijn er seminars over klantgericht denken, hoe je bedrijfsprocessen inricht, over marketing, communicatie, verdienmodellen, geld- en ondernemend gedrag.

 • Personal coaching: je verhaal ontdekken, in de wereld zetten en doen is een intensief proces. Een reis waarbij je jezelf meer dan eens tegenkomt. Omdat je nieuwe dingen onderneemt, anders ‘moet’ denken en handelen, bang bent, lef nodig hebt en ook momenten tegenkomt waarop je het even niet meer weet en strandt. Op die momenten is er voor jou een coach, iemand die luistert, je inspireert en helpt die hobbels te nemen zodat je blijft gaan.

 • Mentorschap: bijzonder in dit traject is de samenwerking met zeer ervaren ondernemers en pioniers die jou helpen je bedrijfsplannen op waarde te schatten en te vervolmaken, en een klankbord vormen voor jou. Uniek is dat deze mentoren ook daadwerkelijk ‘dag en nacht’ voor je klaar staan, als het ware bereikbaar via een appje. En – als je dat wilt – je ook na het traject begeleiden.

Ithaka-hero-voorgangers.png
 • Intervisie: samen met een aantal andere deelnemers vorm je een intervisiegroep. Samen bespreek je – op vaste tijden en aan de hand van een zelfgekozen structuur – een ingebrachte businesscase of iets anders waar een van jullie tegenaan loopt.

 • Afsluitende bijeenkomst: we ronden het traject af met een bijeenkomst waarin alle deelnemers een presentatie geven van hun Oerverhaal, hun Ithaka en de reis daarnaar toe. Ook krijgt iedereen een certificaat uitgereikt.

 • Vervolg: Ook na de afsluiting blijven we contact houden – als je dat wilt uiteraard. We moedigen je aan door te gaan met het waarmaken van je brandende verlangens, en het leven van jouw verhaal - op een waardevolle manier.

 

WAT HEB EN KAN JE ALS JE KLAAR BENT MET DEZE LEERGANG?

 
 • je hebt inzicht, kennis en vaardigheden om zelf je ondernemings- of carriereplan uit te werken. Naast praktische kennis over hoe je jouw plan omzet in een start-up (of een baan) beschik je ook over:

 • jouw eigen Oerverhaal – dat wat jou drijft en waar je het voor doet

 • inzichten in je talenten en vaardigheden

 • een eigen toolkit: persoonlijke inzichten die je helpen jouw eigen koers te bepalen – waar je ook bent, ook na de Ithaka Academie

 • visie op wat je gaat doen

 • je hebt een plan

 • kennis waar eventuele zakenpartners, werkgevers en/of collega’s aan moeten voldoen om een goed team te zijn

 • een uitgebreid netwerk van ondernemers en coaches waar je ook na het half jaar een beroep op kunt doen, ook zijn er speciale spreekuren en worden bijeenkomsten georganiseerd.

 • en je hebt natuurlijk: het succes van de eerste stappen die jij zelf hebt gezet op jouw nieuwe pad

 

 
Ithaka-hero-home2.png

'YES!, DIT IS HET'

Denk je gelijk: ‘Yes!’ dit is het. Ik zet de stap naar “mijn nieuwe profesionele ik!” en wordt hierin graag begeleid door ervaren experts. Dan kun je je via de onderstaande button inschrijven. Een van de medewerkers van de Ithaka Academie neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek gesprek.