ITHAKA 2019
”MIJN NIEUWE PROFESSIONELE IK”

18 JANUARI 2019 START EEN NIEUW PROGRAMMA!

PROGRAMMA VOOR STARTENDE ONDERNEMERS en carrieretijgers

 

De Ithaka Academie is dé academie voor mensen die hun carrière in eigen beheer nemen. Mensen die ondernemend zijn, graag aan het roer staan van hun eigen leven, onderneming en werk. Ook al vinden ze het misschien best eng en voelen ze zich niet altijd veilig de stap te zetten. En natuurlijk voor ondernemende mensen die noodgedwongen moeten kiezen voor een ‘nieuwe uitdaging’ en deze ook daadwerkelijk aan willen gaan, samen met anderen, eventueel in een eigen bedrijf. Wij bieden een prettige en inspirerende omgeving waarin mensen gaan doen wat ze te doen hebben – op basis van hun eigen verhaal.

Ben (of ken) jij onze nieuwe deelnemer, die

 • al enige tijd rondloopt met het idee voor zichzelf te beginnen of zijn carrière wil upgraden

 • of nog niet goed weet met wat dan precies, of hoe je dat kan aanpakken

 • mogelijk heb je zelfs al een redelijk uitgewerkt of concreet idee of plan voor een product/dienst dat je graag in de markt zet. Of heb je enkel even alleen nog extra hulp nodig om je carriere een boost te geven en je plannen waar te maken?

 • Advies wil bij het opstellen van een businessplan, of nieuw carriere-pad? Het maken een goed verhaal om mee naar buiten te treden, of in actie te komen? Of hulp bij de vele andere zaken die darabij komen kijken? Heb je overal al aangedacht als je wilt gaan ondernemen of een nieuwe carriere gaat inrichten?

 • het prettig vindt om dit samen te doen met andere startende ondernemers en carrieretijgers, van elkaar wilt leren en elkaar steunt bij de stap om ondernemer te worden

 • graag feedback (of zoals we liever zeggen feedforward), coaching en advies wil van ondernemers of van andere carrieretijgers en ervaringsdeskundigen.

 • and last but not at least: die ervoor wil gaan, en dan ook écht - zelfs als het tegenzit!

Ja! Dan nodigen wij je graag uit mee op reis te gaan. Naar datgene waar jij naar verlangt -
jouw NIEUWE PROFESSIONELE IK!

 

HOE WERKT DE ITHAKA ACADEMIE?

 

De Ithaka Academie werkt ‘van binnen naar buiten’. Dat wil zeggen dat we helpen ontdekken waar jouw brandende verlangen ligt. En heb je al een plan dan gaan we op zoek naar het verhaal erachter. Dát waar jij ’s morgens je bed voor uit komt, dát waar jij aan wilt bijdragen en dát wat jij in de wereld wilt zetten. Van hieruit ontstaat jouw eigen verhaal, jouw Oerverhaal. Dat is het vertrekpunt. 
Als jij je Oerverhaal hebt, ga je het leven en in de wereld zetten– écht doen dus. Met vallen en opstaan. Als je ogenschijnlijk ergens strandt, dan maak je de balans op en verzint ‘een list’ om verder te gaan. Zo ontwikkel je jouw eigen toolkit en jouw eigen methode die je altijd bij de hand hebt – ook na de Ithaka Academie.
Dit doe je samen met andere deelnemers. Je steunt elkaar, spart, bent elkaars spiegel en inspiratiebron.

Tegelijkertijd staan tal van life- en ondernemerscoaches en mentoren voor je klaar, om jou precies die ondersteuning te bieden die je nodig hebt in je ondernemerschap. 

“Heb jij in je hoofd ook al diverse bedrijven opgericht? Wij dagen je uit er een in de wereld te zetten.”

“Heb jij ook ideeën die jouw organisatie én de wereld verbeteren? Wij dagen je uit je ideeën waar te maken.

”Kom laten we samen werken aan je nieuwe proffesionele ik.”

 

 

WAT KUN JE VAN DE ITHAKA ACADEMIE VERWACHTEN?

 
 

Je ontvangt: 6 maanden intensieve begeleiding

Tijdens de 6 maanden doorloop je alle fasen van het Story Doing-proces
1.    StoryBeing: het vinden van je verhaal
2.    StoryTelling: het vertellen van je verhaal
3.    StoryDoing: het doen van je verhaal
4.    StoryValue: de vruchten plukken van je verhaal

We bieden je diverse middelen en mogelijkheden om jouw bedrijf of carriere op de rails te zetten – samen met andere deelnemers:

 • Kick-off: bijeenkomst waarop de kick-off van het programma plaatsvindt. Je maakt kennis met de andere deelnemers, en alle professionals die bij de Ithaka Academie betrokken zijn. Uiteraard ontvang je tijdens deze dag ook alle benodigde praktische informatie.

 • 6 Seminars: iedere maand is er een seminar waarin een van de fases van StoryDoing centraal staat. Aan de hand van interactieve workshops met oefeningen en opdrachten doorloop je alle fases en krijgen jouw verhaal en onderneming vorm. Ook zijn er seminars over klantgericht denken en organiseren, hoe je bedrijfsprocessen inricht, over marketing, communicatie, verdienmodellen, geld- en ondernemersmindset.

 • Personal coaching: je verhaal ontdekken, in de wereld zetten en doen is een intensief proces. Een reis waarbij je jezelf meer dan eens tegenkomt. Omdat je nieuwe dingen onderneemt, anders ‘moet’ denken en handelen, bang bent, lef nodig hebt, even iets wilt checken en ook momenten tegenkomt waarop je het helemaal niet meer weet en strandt. Op die momenten is er voor jou een coach, iemand die luistert, je inspireert en helpt die hobbels te nemen zodat je blijft gaan.

 • Mentorschap: bijzonder in dit traject is de samenwerking met zeer ervaren ondernemers en pioniers die jou helpen je bedrijfsplannen op waarde te schatten en te vervolmaken, en een klankbord vormen voor jou als ondernemer – op vele terreinen, waaronder: klantgerichtheid, financieel/economisch, innovatief, sociaal, bedrijfs- en projectmatig, en op het gebied van marketing en communicatie. Uniek is dat deze mentoren ook daadwerkelijk ‘dag en nacht’ voor je klaar staan, als het ware bereikbaar via een appje. En – als je dat wilt – je ook na het traject begeleiden.

Ithaka-hero-voorgangers.png
 • Intervisie: samen met een aantal andere deelnemers vorm je een intervisiegroep. Samen bespreek je – op vaste tijden en aan de hand van een zelfgekozen structuur – een ingebrachte businesscase of iets anders waar een van jullie tegenaan loopt.

 • Afsluitende bijeenkomst: we ronden het traject af met een bijeenkomst waarin alle deelnemers een presentatie geven van hun Oerverhaal, hun Ithaka en de reis daarnaar toe. Ook krijgt iedereen een certificaat uitgereikt.

 • Vervolg: Ook na de afsluiting blijven we contact houden – als je dat wilt uiteraard. We moedigen je aan door te gaan met het waarmaken van je brandende verlangens, en het leven van jouw verhaal - op een waardevolle manier.

 

 

'YES!, DIT IS HET'

Denk je gelijk: ‘Yes!’ dit is het. Ik zet de stap naar “mijn nieuwe profesionele ik!” en wordt hierin graag begeleid door ervaren experts. Dan kun je je via de onderstaande button inschrijven. Een van de medewerkers van de Ithaka Academie neemt contact met je op voor een intake gesprek.

Ithaka-hero-home2.png
 

 

NIEUWSGIERIG

Ben je enthousiast en nieuwsgierig, en wil je eerst met ons kennismaken voordat je je inschrijft voor een intakegesprek? Dan ontmoeten we je graag bij een van onze introductieworkshops die de komende maanden worden georganiseerd. 

 
 

WAT HEB EN KAN JE ALS JE KLAAR BENT
MET DIT PROGRAMMA?

 • je hebt een plan

 • kennis waar eventuele zakenpartners, werkgevers en/of collega’s aan moeten voldoen om een goed team te zijn

 • een uitgebreid netwerk van ondernemers waar je ook na het half jaar een beroep op kunt doen, ook zijn er speciale spreekuren en worden bijeenkomsten georganiseerd.

 • en je hebt natuurlijk: het succes van de eerste stappen die jij zelf hebt gezet op jouw pad

 • je hebt inzicht, kennis en vaardigheden om zelf je ondernemingsplan uit te werken. Naast praktische kennis over hoe je jouw plan omzet in een start-up (of een baan) beschik je ook over:

 • jouw eigen Oerverhaal – dat wat jou drijft en waar je het voor doet

 • inzichten in je talenten en vaardigheden

 • een eigen toolkit: persoonlijke inzichten die je helpen jouw eigen koers te bepalen – waar je ook bent, ook na de Ithaka Academie

 • visie op wat je gaat doen