jan-peter-Foto-s-trainen.png
 

JAN-PETER BOGERS

"Een goed verhaal bedenk en vertel je niet alleen, een goed verhaal doe je vooral, zowel als organisatie als wanneer je een ondernemer of een ondernemende professional bent. Daarom ben ik blij dat de Ithaka academie StoryDoing als een van de richtingen voor het ontwikkelen van ondernemerschap heeft gekozen en dat ik als mentor een bijdrage kan leveren om ondernemers in de dop te helpen om van visie naar actie te komen. Ik help graag om ideeën om te zetten in daadkracht."

Ervaring

Ik ben sinds 1994 werkzaam als trainer en coach, vanaf 2010 ook als organisatieadviseur en spreker. Ik heb nooit voor een specifieke branche gekozen, waardoor ik soms in pak en met stropdas (toen dat nog gebruikelijk was) bij grote corporates managementtrajecten deed, en dan weer in T-shirt en spijkerbroek in een kinderdagverblijf een workshop gaf, monteurs veiliger liet samenwerken, en artsen menselijker liet communiceren. Dat is het mooie van mijn vak: je mag in vele keukens een kijkje nemen, leert en ervaart zelf veel nieuws, ziet overeenkomsten en verschillen en dat neem je allemaal weer mee naar je volgende opdrachten.

Mijn expertise

Mijn hoofdthema is een goede balans tussen visie en actie, naar het Japanse gezegde: Visie zonder actie is een dagdroom, actie zonder visie is een nachtmerrie. Hoe kom je tot een perfect passende visie en zet je ideeën om in daadkracht en actie? Mijn opdrachtgevers willen altijd iets veranderen of vernieuwen, niet alleen in woorden, maar ook in daden. Mijn kracht is veel of ingewikkelde informatie over een organisatie, afdeling, team of professional logisch te ordenen, inzichtelijk terug te geven en vervolgens samen te vertalen in heldere en haalbare acties. Minimale opbrengst van een sessie: inzicht, inspiratie en een Mini-Plan-van-Aanpak (op een post-it!).

Methodieken

StoryDoing, vanuit het boek dat ik samen met Ron van Gils schreef en wat als methode onder de Ithaka academie ligt

Versimpelen, vanuit het boek dat ik een aantal jaar geleden schreef (hoe realiseer je projecten simpel, daadkrachtig en zonder gedoe)

Fusion: wat werkt dat werkt en mixen werkt vaak het best. Methodes zijn er voor ons, wij zijn er niet voor de methodes.

Kenmerken van mij als begeleider

Ik weet niet of ik een mentor ben. Of een coach. Of een adviseur. Ik zie mezelf vooral als sparringpartner. Als je met mij aan tafel gaat zitten (of liever nog in comfortabele lounge-stoelen), gaan we een gelijkwaardig gesprek aan waarin vragen en ideeën heen en weer over tafel gaan. Soms met grote snelheid brainstormend, soms met vertraging de diepte in. Soms zal ik vriendelijk zijn, soms confronterend. Soms zal ik je ideeën de hemel in prijzen, soms keihard de grond in boren, maar altijd met een glimlach en met jouw belang voor ogen. Je weet wat je aan me hebt, of je het leuk vindt of niet.

Recensies van coachees

“Jan-Peter maakt (schijnbaar) ingewikkelde zaken simpel inzichtelijk en keuzes glashelder.”

“Ik had in no-time mijn Oerverhaal op papier! Met Jan-Peter kwam ik snel tot de kern van de zaak.”

“Al mijn smoesjes om nog niet in actie te komen verdwenen als sneeuw voor de zon met het Mini-plan-van-aanpak.”

Bijzonderheden

Ja. Wie niet?

Meer informatie

www.janpeterbogers.nl

www.storydoing.nl

www.versimpelen.info

nl.linkedin.com/in/janpeterbogers