Esther-Foto-s-trainen.png
 

ESTHER STEHOUWER (1975)

“Ik ben nieuwsgierig naar hoe de wereld er uit ziet, en vind het daarbij boeiend te zien hoe mensen op veranderingen reageren. Ik geloof dat inzicht in je leven leidt tot leven naar je inzicht. Zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid, experimenteren en spelen zijn de competenties waarmee je werkzekerheid creëert – voorbij de illusie van een vaste baan. Ieder mens heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en ‘eigen-aardigheden’. Feedback is het recht om deze verder te ontwikkelen. Door open en eerlijk jouw uitdagingen met andere mensen te delen, ontstaat een cyclus van helpen en geholpen worden. Mijn wens is dat mensen zichzelf vrij kunnen maken van de gouden kooien waarin zij denken dat ze zich bevinden.”

Ervaring

Ik ben erkend coach sinds juni 2011. Daarnaast werk ik als procesbegeleider van organisatieveranderingen, teamcoach, loopbaanadviseur, spelbegeleider en trainer.

Expertise

“Mijn expertise is jou het inzicht geven, zodat jij jouw nieuwe (voor)uitzicht kunt bepalen. De thema’s waarop ik me nadrukkelijk richt zijn vinden van jouw passie, het inrichten van jouw loopbaan en jouw relaties, vormgeven van verbindende communicatie en realiseren van gedragsverandering.”

Methodieken

Welke methodieken/werkwijzen ik hanteer is afhankelijk van de vraag-/doelstelling die wordt behandeld. Ik gebruik graag spellen in mijn praktijk, omdat spelen de meest natuurlijke manier is waarop mensen dingen leren. Spelen geeft de vrijheid om te experimenteren.

  • Specifieke werkmethoden: Hoogendijk, Loopbaan Eigen Wijzer; Verbindende communicatie, Eigen Zinnig Communiceren, Biografisch werken, The Work, RET, Transactionele Analyse, ACT

  • Specifieke spelmethoden: De Blikverruimer®, Waardenspel, Kernkwadrantenspel, Waardenspel, IKONO, Beroepenspel, Beroepenschatkist, Competentiespel, Succesmanagementspel, Teamspel, Omdenkenspel, Associatiespel, Conflictenspel

  • Enkele methodieken die ik toepas zijn: Loopbaanankers, Logische niveaus, NLP-technieken, Dramadriehoek, intervisietechnieken

Kenmerken van mij als begeleider

Mij kracht ligt in het bedenken van inspirerende en praktische methodieken. Naar aanleiding van mijn verbazing over de beperkte mate waarin mensen hun uitdagingen met elkaar delen, creëerde ik de methodiek de Blikverruimer®. Door mijn geloof in duurzame en betaalbare oplossingen ontstond de Loopbaan Eigen Wijzer®. Mijn klanten vinden mij: invoelend, confronterend, motiverend en resultaatgericht.

Recensies

“Esther heeft veel invoelingsvermogen. Ze is goed in het aanvoelen van wat zich onder water afspeelt. Tijdens contacten voelt ze snel en goed aan welke behoeften, ideeën en gevoelens er leven bij organisaties, teams en individuen. Door deze sensitiviteit voor wat er werkelijk gaande is bij organisaties en personen weet Esther snel de vinger op de zere plek te leggen.”

“Esther is een empatische en confronterende persoonlijkheid en weet altijd de juiste snaar te raken.”

– Gerda Booij

“Esther weet mensen te motiveren en erbij te houden. Bij het begin van het proces weet ze de vragen van de organisaties en mensen helder als uitgangspunt te formuleren. Tijdens het proces weet ze mensen scherp te houden en te motiveren om steeds net dat stapje verder te deken. Esther zorgt voor verbinding met jezelf.”

– Fieke Rijkens

“Esther is resultaatgericht. Ze helpt doelen van klanten te verwezenlijken. Bij de start van het traject worden duidelijke, haalbare doelen geformuleerd en duidelijke afspraken hierover gemaakt. Daarbij hoort een helder stappenplan om van doel naar resultaat te komen. Van visie tot actie. Tijdens het project blijven de doelen helder in beeld, maar de aanpak blijft flexibel.”

– Gerda Booij

Bijzonderheden

Registraties en certificering: NOLOC en St!R

Meer informatie

http://blikverruimer.nl/individu/over-esther-stehouwer/de-blikverruimer-werkt-zo/

NOLOC

https://twitter.com/Blikverruimer

https://www.facebook.com/blikverruimer/