En dan is het zover! (Dragons Den)

 

Ithaka Academie Dragons Den een mooie afronding van de leergang.

Ken je dat, dat je ergens zit en je hebt permanent kippenvel? Dat je vanaf moment één gegrepen wordt en dat je dankbaarheid voor dat moment steeds groter wordt? Voor mij was dat de Dragons Den van de Ithaka Academie. En datgene wat de kandidaten lieten zien. Passie. Purpose en Power.

De deelnemers sloten met deze openbare Dragons Den de leergang af. Iedere deelnemer gaf een heldere presentatie, ging in gesprek met de zaal over hun plannen en kreeg feedforward van de jury. Alle maanden met aandacht werken aan de eigen reis richting hun onderneming of ‘hun nieuwe professionele ik’ kwamen hier – op het podium en –met vele bekende en onbekende ogen op hun gericht - bij elkaar. Een helder en duidelijk tussenstation was met trots bereikt, één die alleen met de moed vanuit passie en een diep verlangen naar plezier en betekenis kan worden gevonden. Een die kracht uitstraalt, omdat keuzen bewust zijn gemaakt. Deze Ithaka Hero Crew, lichting 2019, liet de meerwaarde zien van onze leergang die bij dat proces met maatwerk begeleidt.

De kracht in dat moment was dat de mensen lieten zien wat het effect is als je kiest voor je passie. Als je kiest voor je drijfveer, je eigen inspiratie, je eigen pad… Dan gebeurt er iets magisch. Mensen krijgen vuur in hun ogen, krijgen een power om te creëren, en gaan met plezier aan de slag. Tegenwind is dan gewoon een andere situatie en mogelijkheid om anders vooruit te komen. Praktische keuzen worden gemaakt vanuit verlangen. Hindernissen zijn leermomenten. Iets mooiers in het leven is er niet; de kracht van de creatie vanuit je hart, het vuur om professioneel echt van betekenis te willen zijn. Voor jezelf en de ander. En dat kent vele vormen, zoals ook weer bleek tijdens de Dragons Den.

Het maakte voor mij weer eens duidelijk waarom de Ithaka Academie in het leven is geroepen en zo’n mooi bestaansrecht heeft. De leergang en de coaches bieden voor heel veel meer mensen een deur naar een nog leuker professioneel en persoonlijk leven.

Mijn dank aan de deelnemers van lichting februari 2019 en wat zij met verve hebben gedeeld tijdens de Dragons Den; Herman met Fedaia Blockchain, Michael met Sustainable Bee, Anouck met Van de Kookschool en Christina bij Slachtofferhulp. God Speed! We gaan jullie volgen op je reis.

Het Ithaka Team wenst hen van harte proficiat en gunt iedereen die zich op een kruispunt voelt staan de kracht van creatie vanuit je hart toe en het knisperende vuur vanuit passie en purpose. Mocht je nieuwsgierig worden kijk dan voor een filmimpressie op www.ithaka-academie.nl of mail naar info@ithaka-academie.nl