Ik heb een vaste baan, maar durf niet zomaar mijn zekerheid op te geven.

 

Vandaag deel twee van mijn gestarte blog over ‘hoe werkt de #Ithaka-Academie voor mij?’

Vandaag vanuit de gedachte: 

Ik heb een vaste baan, maar durf niet zomaar mijn zekerheid op te geven.

Toen ik voor mezelf begon zeiden veel mensen, o dat is precies iets voor jou en dat zal je vast en zeker goed afgaan. Ik heb me altijd zo verbaasd over deze reactie, want het is zo makkelijk praten voor een ander. Ik vond het zelf namelijk dood eng, want tja, als ik dan ineens geen opdrachten meer krijg, wie gaat dan mijn hypotheek en mijn rekeningen betalen? En als anderen het zo in mij zien en zelf ook niet happy zijn in hun baan, waarom doen zij het zelf dan niet. Een les waar ik me altijd bewust van ben. Ondernemen is een persoonlijke keuze, wat je omgeving ook tegen je zegt. Jij moet erin geloven.Achteraf ben ik reuze blij met mijn keuze en heb ik geen dag zonder werk gezeten.

Maar nu jij. Misschien sta jij ook wel op zo’n kruispunt en misschien zegt jouw omgeving ook wel ‘typisch iets voor jou’. Jij denkt precies zo. Namelijk die zekerheid is voor mij essentieel. Hoe pakt Ithaka dat dan met mij op?

Ithaka stelt niet het ondernemerschap voorop, maar de ondernemende mentaliteit. Zet jezelf in de lead. Of zoals Odysseus deed, hij ging op reis en ging aan het roer staan. Wanneer je dus wil verkennen hoe je meer ondernemend kan worden, zonder direct je baan of andere zekerheden los kan laten, ook dan staan wij klaar voor je. Met onze coaches en mentoren begeleiden we je op maat, ook als je besluit om te kiezen voor zekerheid. En het leuke is, dat je juist meer zekerheid krijgt als je aan het roer gaat staan. Ondernemen is regie pakken en nieuwe elementen ontdekken die je verder brengen. Hoe gaaf is dat!

Mocht je interesse hebben of hierover door willen praten dan hoor ik je graag voor een vrijblijvend gesprek. Je kan me bereiken via info@ithaka-academie.nl of p.groenewegen@ithaka-academie.nl

Een mooie dag gewenst aan het roer van je eigen leven,

Patrick.