Een gesprek met Patrick Groenewegen

 
Schermafbeelding 2019-01-06 om 10.06.49.png

Ron van Es, geestelijk vader van de Ithaka Academie sprak met onze directeur Patrick Groenewegen over de academie.

'De Ithaka Academie is een particulier initiatief van ondernemers. Via een ondernemend leerplan willen ze mensen weer op weg helpen. Dat kunnen mensen zijn die boventallig raken bij grote bedrijven en op de bank terecht komen. Maar ook vluchtelingen. Of mensen die minder makkelijk meekomen in de samenleving. Als iedereen er maar ondernemend in wil gaan staan.
De naam Ithaka verwijst naar een oeroud Grieks verhaal over Odysseus, koning van Ithaka, die na veel omzwervingen eindelijk zijn huis weer terugvindt. Op zijn reis heeft hij één ding vastgehouden, en dat is zijn Ithaka vinden. Het verhaal helpt om mensen hun eigen ‘Ithaka’ te laten vinden.
Ik spreek met Patrick Groenewegen, de directeur van dit nieuwe onderwijs idee. ‘Voor mij staat vast dat .....'

Meer lezen