Zeker weten dat jou volgende stappen de juiste zijn?

 

Aan het nadenken over jouw toekomst en je werk? Over wat jij nog echt zou willen? Je zal de eerste niet zijn die dromend voor zo’n kruispunt staat. Maar niet precies weet hoe de juiste praktische keuzen te gaan maken. Om de beste kwaliteit van leven en werken voor jezelf te realiseren, biedt de Ithaka Academie een bijzondere part time leergang. Met pure aandacht voor jouw verhaal.

Laat je begeleiden en geef jezelf een cadeau: volg een leergang bij de Ithaka Academie, bedoeld voor iedereen die persoonlijk wil onderzoeken wat, waarom en hoe de volgende stap in leven en werk wordt. Individueel en met kleine persoonlijk groepen, gaan we enkele maanden heel echt, persoonlijk en betrokken aan de slag en op reis met jouw oerverhaal, jouw wensen, jouw mogelijkheden en bieden we lessen, bijeenkomsten, vakinhoudelijke begeleiding en coaching om je nieuwe professionele ik te ontdekken, en te worden.

Wil je als mens en als professional geïnspireerd die volgende stap maken in werk en leven, en je daar goed ondersteund op voorbereiden… kies voor dan voor de compacte persoonlijke leergang van Ithaka in de tussentijd. Met ons sta je er nooit alleen voor. Je weet dan zeker dat je volgende stappen de juiste worden.

Vertel je verhaal aan Patrick Groenewegen en ontdek hoe jouw reis naar morgen een schitterend avontuur kan worden met de @Ithaka-Academie. Bel naar 0648080155 of naar p.groenewegen@ithaka-academie.nl

Wat is jouw actie in de tussentijd?

 

Ben jij regelmatig aan het peinzen over jouw toekomst en je werk? Over wat jij echt wilt. Wat je leuk acht? Speel je met de gedachten om nu eindelijk zelfstandig te gaan werken? Of staat je werk op de tocht, en is het eigenlijk gedwongen tijd voor iets anders? Of ben je een beetje opgebrand, maar voel je wel degelijk zo’n diep verlangen smeulen?

Tijd voor een verfrissend nieuw hoofdstuk in je leven. Maar wat te doen in de tussentijd om daar te komen? Laat je inspireren, laat je begeleiden en bereid je voor op een toekomst vol betekenis voor jezelf. De part time leergang bij de Ithaka Academie is bedoeld voor iedereen die persoonlijk wil onderzoeken wat, waarom en hoe de volgende stap in leven en werk wordt. Individueel en met kleine persoonlijk groepen, gaan we enkele maanden echt en betrokken aan de slag met jouw oerverhaal, jouw wensen, jouw mogelijkheden en bieden we lessen, bijeenkomsten, vakinhoudelijke begeleiding en coaching om je nieuwe professionele ik te ontdekken, en vooral met plezier te worden.

We helpen je het nieuwe verhaal te schrijven. Dus wil je als mens en als professional geïnspireerd die volgende en nieuwe stap gaan maken in je werk, en je daar ondernemend op voorbereiden… kies voor dan voor de compacte persoonlijke leergang van Ithaka. Met Ithaka Academie sta je er nooit alleen voor. Je weet dan zeker dat je volgende stappen de juiste worden, en jij de auteur bent.

Vertel je verhaal en verlangens aan directeur Patrick Groenewegen en ontdek hoe jouw reis naar morgen een schitterend avontuur kan worden met de Ithaka Academie.
M 0648080155 of p.groenewegen@ithaka-academie.nl .


Met de Ithaka Academie sta je er nooit alleen voor.

 
Ithaka-Blog-Images05.png

Met de Ithaka Academie sta je er nooit alleen voor.

Startdatum is 18 januari 2019

Wil je eindelijk geïnspireerd die volgende grote stap voorwaarts maken in je werk, en je daar ondernemend op voorbereiden, maar je weet nog niet hoe? Kies dan voor de compacte, persoonlijke leergang van Ithaka Academie.

Deze exclusieve leergang van de Ithaka Academie is bedoeld voor iedereen die wil onderzoeken wat, waarom en hoe de volgende stap in leven en werk gezet gaat worden, en dat ook geïnspireerd en met plezier wil neerzetten. Individueel en in een kleine persoonlijke groep, gaan we enkele maanden echt betrokken aan de slag; met jouw oerverhaal, jouw wens, jouw mogelijkheden en bieden we lessen, bijeenkomsten, vakinhoudelijke begeleiding en krijg jij je eigen coaches en mentor om je nieuwe professionele ik te ontdekken, maar bovenal te gaan worden en leven. Niet in de schoolbanken, maar in je nieuwe praktijk. Leren door te doen.

Laat je inspireren, laat je motiveren, laat je begeleiden en bereid je voor op dat nog leukere morgen. Met Ithaka Academie sta je bij al je overwegingen en stappen vooruit nooit alleen voor. Vertel je verhaal eens vrijblijvend aan directeur Patrick Groenewegen en ontdek hoe jouw reis naar morgen een schitterend avontuur kan worden. Kijk op www.ithaka-academie.nl of bel Patrick. Een nieuwe wereld kan zich daarmee open.

p.groenewegen@ithaka-academie.nl

M 0648080155


Ik wil graag ondernemen, maar ik durf de eerste stap niet te zetten

 

Ik ben het meteen met je eens. De eerste stap zetten is spannend. Zeker als je de zekerheid van je vaste baan achter je moet laten. Het systeem in Nederland is er niet op ingericht om zelfstandige te worden. Je bent dan al snel los van alle beschermende elementen, zoals recht op uitkering en dergelijke.

Persoonlijk heb ik dat ook aan den lijve ondervonden. De ene dag een dienstverband en de andere dag zzp-er, maar dan heel spannend om vertrouwen te hebben dat er opdrachten naar je toe blijven komen.

Jij staat op dit punt in je leven. Om welke reden dan ook denk je nu dat ondernemen iets voor je is.

Misschien kan je jezelf een paar vragen stellen:

1- waarom wil ik ondernemen en waarom wil ik dit écht?!

2- wat is mijn grootste angst en welke oplossingen zijn er dan voor handen?

3- wie in in je omgeving geeft je altijd goede raad en hoe reageert hij/zij op je plannen?


Als de antwoorden op de bovenstaande vragen je niet afschrikken om te gaan beginnen dan moet je niet twijfelen en de stap nemen.

Altijd is het goed om zoveel als mogelijk hulpbronnen om je heen te organiseren. Ik noem er een paar:

  • Start bij de Kamer van Koophandel. Niet in de eerste plaats om je in te schrijven, maar om oriënterende cursussen te doen. Soms van een avond, soms wat langer. Ze geven hele nuttige en praktische informatie

  • Zoek in je omgeving of online naar inspirerende voorbeelden en ga eens in gesprek met die mensen. Hoe hebben zij het aangepakt. Welke lessen hebben zij geleerd

  • Hoe ziet mijn netwerk eruit en wie zou ik waarvoor om advies kunnen vragen.
    Tot slot biedt de Ithaka - Academie je professioneel netwerk, het biedt je ondernemersskills en maatwerk op de punten waarin jij begeleid wil worden op weg naar je ondernemerschap.

Kortom, zie je angst onder ogen en kijk jezelf in de spiegel of je het echt wil. Als je antwoord ja is zoek in je omgeving naar informatie, kennis en inspiratie en weet dat de leergang bij de Ithaka Academie je net die boost geeft om te starten.

Spring in het diepe en weet dat je je in goed gezelschap begeeft. Mocht je vragen en/of interesse hebben mail dan vrijblijvend naar p.groenewegen@ithaka-academie.nl

Een goede herfstvakantie gewenst,

Patrick Groenewegen.

Directeur Ithaka - Academie.

Ik heb een vaste baan, maar durf niet zomaar mijn zekerheid op te geven.

 

Vandaag deel twee van mijn gestarte blog over ‘hoe werkt de #Ithaka-Academie voor mij?’

Vandaag vanuit de gedachte: 

Ik heb een vaste baan, maar durf niet zomaar mijn zekerheid op te geven.

Toen ik voor mezelf begon zeiden veel mensen, o dat is precies iets voor jou en dat zal je vast en zeker goed afgaan. Ik heb me altijd zo verbaasd over deze reactie, want het is zo makkelijk praten voor een ander. Ik vond het zelf namelijk dood eng, want tja, als ik dan ineens geen opdrachten meer krijg, wie gaat dan mijn hypotheek en mijn rekeningen betalen? En als anderen het zo in mij zien en zelf ook niet happy zijn in hun baan, waarom doen zij het zelf dan niet. Een les waar ik me altijd bewust van ben. Ondernemen is een persoonlijke keuze, wat je omgeving ook tegen je zegt. Jij moet erin geloven.Achteraf ben ik reuze blij met mijn keuze en heb ik geen dag zonder werk gezeten.

Maar nu jij. Misschien sta jij ook wel op zo’n kruispunt en misschien zegt jouw omgeving ook wel ‘typisch iets voor jou’. Jij denkt precies zo. Namelijk die zekerheid is voor mij essentieel. Hoe pakt Ithaka dat dan met mij op?

Ithaka stelt niet het ondernemerschap voorop, maar de ondernemende mentaliteit. Zet jezelf in de lead. Of zoals Odysseus deed, hij ging op reis en ging aan het roer staan. Wanneer je dus wil verkennen hoe je meer ondernemend kan worden, zonder direct je baan of andere zekerheden los kan laten, ook dan staan wij klaar voor je. Met onze coaches en mentoren begeleiden we je op maat, ook als je besluit om te kiezen voor zekerheid. En het leuke is, dat je juist meer zekerheid krijgt als je aan het roer gaat staan. Ondernemen is regie pakken en nieuwe elementen ontdekken die je verder brengen. Hoe gaaf is dat!

Mocht je interesse hebben of hierover door willen praten dan hoor ik je graag voor een vrijblijvend gesprek. Je kan me bereiken via info@ithaka-academie.nl of p.groenewegen@ithaka-academie.nl

Een mooie dag gewenst aan het roer van je eigen leven,

Patrick.