En dan is het zover! (Dragons Den)

 

Ithaka Academie Dragons Den een mooie afronding van de leergang.

Ken je dat, dat je ergens zit en je hebt permanent kippenvel? Dat je vanaf moment één gegrepen wordt en dat je dankbaarheid voor dat moment steeds groter wordt? Voor mij was dat de Dragons Den van de Ithaka Academie. En datgene wat de kandidaten lieten zien. Passie. Purpose en Power.

De deelnemers sloten met deze openbare Dragons Den de leergang af. Iedere deelnemer gaf een heldere presentatie, ging in gesprek met de zaal over hun plannen en kreeg feedforward van de jury. Alle maanden met aandacht werken aan de eigen reis richting hun onderneming of ‘hun nieuwe professionele ik’ kwamen hier – op het podium en –met vele bekende en onbekende ogen op hun gericht - bij elkaar. Een helder en duidelijk tussenstation was met trots bereikt, één die alleen met de moed vanuit passie en een diep verlangen naar plezier en betekenis kan worden gevonden. Een die kracht uitstraalt, omdat keuzen bewust zijn gemaakt. Deze Ithaka Hero Crew, lichting 2019, liet de meerwaarde zien van onze leergang die bij dat proces met maatwerk begeleidt.

De kracht in dat moment was dat de mensen lieten zien wat het effect is als je kiest voor je passie. Als je kiest voor je drijfveer, je eigen inspiratie, je eigen pad… Dan gebeurt er iets magisch. Mensen krijgen vuur in hun ogen, krijgen een power om te creëren, en gaan met plezier aan de slag. Tegenwind is dan gewoon een andere situatie en mogelijkheid om anders vooruit te komen. Praktische keuzen worden gemaakt vanuit verlangen. Hindernissen zijn leermomenten. Iets mooiers in het leven is er niet; de kracht van de creatie vanuit je hart, het vuur om professioneel echt van betekenis te willen zijn. Voor jezelf en de ander. En dat kent vele vormen, zoals ook weer bleek tijdens de Dragons Den.

Het maakte voor mij weer eens duidelijk waarom de Ithaka Academie in het leven is geroepen en zo’n mooi bestaansrecht heeft. De leergang en de coaches bieden voor heel veel meer mensen een deur naar een nog leuker professioneel en persoonlijk leven.

Mijn dank aan de deelnemers van lichting februari 2019 en wat zij met verve hebben gedeeld tijdens de Dragons Den; Herman met Fedaia Blockchain, Michael met Sustainable Bee, Anouck met Van de Kookschool en Christina bij Slachtofferhulp. God Speed! We gaan jullie volgen op je reis.

Het Ithaka Team wenst hen van harte proficiat en gunt iedereen die zich op een kruispunt voelt staan de kracht van creatie vanuit je hart toe en het knisperende vuur vanuit passie en purpose. Mocht je nieuwsgierig worden kijk dan voor een filmimpressie op www.ithaka-academie.nl of mail naar info@ithaka-academie.nl

Zeker weten dat jou volgende stappen de juiste zijn?

 

Aan het nadenken over jouw toekomst en je werk? Over wat jij nog echt zou willen? Je zal de eerste niet zijn die dromend voor zo’n kruispunt staat. Maar niet precies weet hoe de juiste praktische keuzen te gaan maken. Om de beste kwaliteit van leven en werken voor jezelf te realiseren, biedt de Ithaka Academie een bijzondere part time leergang. Met pure aandacht voor jouw verhaal.

Laat je begeleiden en geef jezelf een cadeau: volg een leergang bij de Ithaka Academie, bedoeld voor iedereen die persoonlijk wil onderzoeken wat, waarom en hoe de volgende stap in leven en werk wordt. Individueel en met kleine persoonlijk groepen, gaan we enkele maanden heel echt, persoonlijk en betrokken aan de slag en op reis met jouw oerverhaal, jouw wensen, jouw mogelijkheden en bieden we lessen, bijeenkomsten, vakinhoudelijke begeleiding en coaching om je nieuwe professionele ik te ontdekken, en te worden.

Wil je als mens en als professional geïnspireerd die volgende stap maken in werk en leven, en je daar goed ondersteund op voorbereiden… kies voor dan voor de compacte persoonlijke leergang van Ithaka in de tussentijd. Met ons sta je er nooit alleen voor. Je weet dan zeker dat je volgende stappen de juiste worden.

Vertel je verhaal aan Patrick Groenewegen en ontdek hoe jouw reis naar morgen een schitterend avontuur kan worden met de @Ithaka-Academie. Bel naar 0648080155 of naar p.groenewegen@ithaka-academie.nl

Wat is jouw actie in de tussentijd?

 

Ben jij regelmatig aan het peinzen over jouw toekomst en je werk? Over wat jij echt wilt. Wat je leuk acht? Speel je met de gedachten om nu eindelijk zelfstandig te gaan werken? Of staat je werk op de tocht, en is het eigenlijk gedwongen tijd voor iets anders? Of ben je een beetje opgebrand, maar voel je wel degelijk zo’n diep verlangen smeulen?

Tijd voor een verfrissend nieuw hoofdstuk in je leven. Maar wat te doen in de tussentijd om daar te komen? Laat je inspireren, laat je begeleiden en bereid je voor op een toekomst vol betekenis voor jezelf. De part time leergang bij de Ithaka Academie is bedoeld voor iedereen die persoonlijk wil onderzoeken wat, waarom en hoe de volgende stap in leven en werk wordt. Individueel en met kleine persoonlijk groepen, gaan we enkele maanden echt en betrokken aan de slag met jouw oerverhaal, jouw wensen, jouw mogelijkheden en bieden we lessen, bijeenkomsten, vakinhoudelijke begeleiding en coaching om je nieuwe professionele ik te ontdekken, en vooral met plezier te worden.

We helpen je het nieuwe verhaal te schrijven. Dus wil je als mens en als professional geïnspireerd die volgende en nieuwe stap gaan maken in je werk, en je daar ondernemend op voorbereiden… kies voor dan voor de compacte persoonlijke leergang van Ithaka. Met Ithaka Academie sta je er nooit alleen voor. Je weet dan zeker dat je volgende stappen de juiste worden, en jij de auteur bent.

Vertel je verhaal en verlangens aan directeur Patrick Groenewegen en ontdek hoe jouw reis naar morgen een schitterend avontuur kan worden met de Ithaka Academie.
M 0648080155 of p.groenewegen@ithaka-academie.nl .


Met de Ithaka Academie sta je er nooit alleen voor.

 
Ithaka-Blog-Images05.png

Met de Ithaka Academie sta je er nooit alleen voor.

Startdatum is 18 januari 2019

Wil je eindelijk geïnspireerd die volgende grote stap voorwaarts maken in je werk, en je daar ondernemend op voorbereiden, maar je weet nog niet hoe? Kies dan voor de compacte, persoonlijke leergang van Ithaka Academie.

Deze exclusieve leergang van de Ithaka Academie is bedoeld voor iedereen die wil onderzoeken wat, waarom en hoe de volgende stap in leven en werk gezet gaat worden, en dat ook geïnspireerd en met plezier wil neerzetten. Individueel en in een kleine persoonlijke groep, gaan we enkele maanden echt betrokken aan de slag; met jouw oerverhaal, jouw wens, jouw mogelijkheden en bieden we lessen, bijeenkomsten, vakinhoudelijke begeleiding en krijg jij je eigen coaches en mentor om je nieuwe professionele ik te ontdekken, maar bovenal te gaan worden en leven. Niet in de schoolbanken, maar in je nieuwe praktijk. Leren door te doen.

Laat je inspireren, laat je motiveren, laat je begeleiden en bereid je voor op dat nog leukere morgen. Met Ithaka Academie sta je bij al je overwegingen en stappen vooruit nooit alleen voor. Vertel je verhaal eens vrijblijvend aan directeur Patrick Groenewegen en ontdek hoe jouw reis naar morgen een schitterend avontuur kan worden. Kijk op www.ithaka-academie.nl of bel Patrick. Een nieuwe wereld kan zich daarmee open.

p.groenewegen@ithaka-academie.nl

M 0648080155


Ik wil graag ondernemen, maar ik durf de eerste stap niet te zetten

 

Ik ben het meteen met je eens. De eerste stap zetten is spannend. Zeker als je de zekerheid van je vaste baan achter je moet laten. Het systeem in Nederland is er niet op ingericht om zelfstandige te worden. Je bent dan al snel los van alle beschermende elementen, zoals recht op uitkering en dergelijke.

Persoonlijk heb ik dat ook aan den lijve ondervonden. De ene dag een dienstverband en de andere dag zzp-er, maar dan heel spannend om vertrouwen te hebben dat er opdrachten naar je toe blijven komen.

Jij staat op dit punt in je leven. Om welke reden dan ook denk je nu dat ondernemen iets voor je is.

Misschien kan je jezelf een paar vragen stellen:

1- waarom wil ik ondernemen en waarom wil ik dit écht?!

2- wat is mijn grootste angst en welke oplossingen zijn er dan voor handen?

3- wie in in je omgeving geeft je altijd goede raad en hoe reageert hij/zij op je plannen?


Als de antwoorden op de bovenstaande vragen je niet afschrikken om te gaan beginnen dan moet je niet twijfelen en de stap nemen.

Altijd is het goed om zoveel als mogelijk hulpbronnen om je heen te organiseren. Ik noem er een paar:

  • Start bij de Kamer van Koophandel. Niet in de eerste plaats om je in te schrijven, maar om oriënterende cursussen te doen. Soms van een avond, soms wat langer. Ze geven hele nuttige en praktische informatie

  • Zoek in je omgeving of online naar inspirerende voorbeelden en ga eens in gesprek met die mensen. Hoe hebben zij het aangepakt. Welke lessen hebben zij geleerd

  • Hoe ziet mijn netwerk eruit en wie zou ik waarvoor om advies kunnen vragen.
    Tot slot biedt de Ithaka - Academie je professioneel netwerk, het biedt je ondernemersskills en maatwerk op de punten waarin jij begeleid wil worden op weg naar je ondernemerschap.

Kortom, zie je angst onder ogen en kijk jezelf in de spiegel of je het echt wil. Als je antwoord ja is zoek in je omgeving naar informatie, kennis en inspiratie en weet dat de leergang bij de Ithaka Academie je net die boost geeft om te starten.

Spring in het diepe en weet dat je je in goed gezelschap begeeft. Mocht je vragen en/of interesse hebben mail dan vrijblijvend naar p.groenewegen@ithaka-academie.nl

Een goede herfstvakantie gewenst,

Patrick Groenewegen.

Directeur Ithaka - Academie.